Kismese

2008.10.05. 21:14

Hol volt, hol nem volt….hol?
…még az Óperenciás-tengeren is túl,hetedhét országon egy sánta arasszal innét, volt egyszer egy királylány, ki született Márai Sándor halála után 8 nappal,Marniusz napján.
Már születésekor felismerték páratlan szépségét,és tehetségét.
Ez a leány olyan szép volt,hogy egész vidék csudájára járt. A napra lehetett nézni,de rá nem
Ilyen jó gyermeket nem hordott még hátán a Föld.
Üzbegisztán kikiáltja függetlenségét,s ennek következtében a kislány óvodába kerül. Midőn Martin Lewis Perl és Frederick Reines amerikai fizikusok kapták a fizikai Nobel-díjat, Anett iskolába ment. Zámbó Jimmy halálának évében kezdte meg tanulmányait a Bolyai János Gimnáziumban. Telt múlt az idő,s mikor a szelídgesztenye  az év fája Magyarországon,kiváló érettségi bizonyítványt szerzett,s bekerült a legnevezetesebb Főiskolák egyikére. Első vizsgaidőszakát a békák nemzetközi évének elején jelleméhez méltón kifogástalanul zárta le. Majd a krumpi év nyarának kezdetén szokatlanul csodás ügyességgel és gyorsasággal fejezte be az első évét.S mind e közben csodás barátokra tett szert.
Elérkezett a nyár és az Ördögkatlan ideje,amikoris 4 felejthetetlen napot töltött összezárva barátnőjével,a hires bortermelő vidéken,Nagyharsányban és környékén,ahol tiszteletükre kulturális programsorozatot rendeztek.

Még ez évben az Írástudatlanság Elleni Küzdelem Nemzetközi Napján megkezdte 2. évét Óbudán,s nagy probatételek közepette igyekezett jól teljesíteni.

Idő közben jöttek a szebbnél szebb, gazdagabbnál gazdagabb hercegek, grófok a leány kegyeit kérve, megküzdöttek a hétfejű sárkánnyal, s egymással is …volt ott haddelhadd!!De a lány csak az igazi királyfi eljövetelét várja,kinek majd azt mondja: Te az enyém,én a tiéd, ásó ,kapa, nagyharang válasszon el egymástól, s akivel boldogan élnek,míg meg nem halnak.

 

Aki nem hiszi járjon utána!:)

Folyatása következik ...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://picirigo-szosszenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr29697867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása