színház

2009.02.13. 22:47

Manapság járunk szinházba Annával.Ez jó.Szüleink erre annyit mondanak,hogy „hát tudtok élni!”.

Piaf Piaf: Ördögkatlanon is volt Piaf,néztük Annával a programfüzetben.-Téged érdekel? – Hát annyira nem.- Jó engem sem.-Akarsz menni?-Nem nem fontos. –Rendben.
Aztán vettünk Bárka szabadbérletet és kaptunk hozzá Piaf főpróbára jegyet.Sosem jártunk főpróbán hát egyértelmű volt,hogy megyünk.És 6kor már ott is tébláboltunk a Bárka környékén.Találkoztunk Lakatos Márkkal.Aztán kinyiltak a terem ajtai és becsődült  a nép.Néztünk 2 helyet az első sorban,de mondtam,h én nem merek oda beülni,igy 2. sor közép.
Beültünk után 10 perccel le is esett,hogy a karzaton ülő emberek nem a sajtósok hanem a zenekar.De persze Anna vezetett félre,mert ő magyarázott nekem sajtorol meg ilyenek.
Aztán kezdték.Bemutatták magukat a szereplők,az enyhén buzis megjeneésű matróz fiú többbször is kihangsúlyozta,hogy FÉRFI táncos.Piaf pedig nekigyalogolt a mikrofonnak.Még midnig nem tudjuk,hogy az vicc volt,vagy tényleg annyira olvasta azt a szövegkönyvet hogy nem vette észre és nekiment.Törőcsik Tomi valamiért nem ugy muatkozott be,hogy a Baracs,sőt Miska sem Miskaként.Én persze elsőre beleszerettem a Kálid Artúrba.

Amit a Ladányi Andrea és a táncos srác lenyomtak hát az nagyon profi volt.

A végén fentről ejtettek le ujságlapokat.Az annyira jo volt,csak tátott szájjal bámultuk. Persze nem nagy szám ledobálni ujságlapokat,de azok annyira zépen és különlegesen hullottak alá,hogy az nagyon jó volt.

 

Mágnás Mika: Már kétszer megnéztük.Mindkettő feledhetetlen volt. Az első élmény az ördögkatlann ért.Az előadás délután kezdődött,mi délelőtt elmentünk Palkonyára ahol vettünk bortiketet,amit be is váltottunk a jobbnál jobb pincékben.Mind e mellett hatalma hőség volt.(mint később kiderült a vihar előtti….) Ezek következményében mire átbuszoztunk Kisharsányba a Miska előadás helyszinére, hát igencsak bormámorosak voltunk…. Elég rendesen beütött,és fejfáfás,minden volt. Kezdés előtt, jol megfontoltan lefeküdtünk egy udvaron egy meggyfa alá,vártuk a csodát,hogy jobban leszünk. Egyszer csak feltűnt egy fiatal srác,aki telefonálva leült egy padra a közelünkben. Mármint nem ezért tűnt fel,hanem azért,mert volt rajta egy piros harisnya,rajta egy fekete necc harisnya és egy fekete cuppanós rövidnadrág. Kicsit meghökkentünk- első gondolat,hogy ezt már csak mi halucináljuk,vagy tényleg??? De tényleg. Majd idővel megjelent még egy ilyen egyén,és akkor megnyugodtunk,hogy a szindarabból jöttek.

A darabot nagyon élveztük. Teljesen lehengerelt,és elmulasztotta minden bajunkat,és frissen,üdén,boldogan indultunk vissza.

Annyira megnyerte tetszésünket a darab,hogy nyár végén ujra elmentünk,hogy megnézzük.
Egy ingynes előadás volt,szabadtéren, a Kálvintér környékén.Megérkeztünk,láttuk,hogy az aztalok foglaltak,ellenben szőnyeg van letéve a betonyra,ugyhogy ott mint a gyerekek helyet is foglaltunk. Majd idővel egyre több kis cigánykölök is ott foglalt helyet,de gondoltuk nembaj,minket a darab érdekel és kész. Hát szörnyű volt,amit ott leműveltek.

 

 

 

Mulatág: Első este részesülhettünk Mucsi Zoltánék páratlan hülyeségével,a Mulatság című darab kapcsán. Mulatság van, azaz nincs. Csak hitték, hogy van, remélték, számítottak rá, ki tudja. Ülnek és várnak és keresik a megoldást. De mulatságnak lennie kell! Muszáj Mulatságnak lenni! Hogy miért?Mert akarjuk! Hogy az esküvő vagy éppen temetés az nem számit,csak legyen!Felmerül,hogy nem lesz mulatság. Nem csak most nem,nem csak nekik nem,máskor,másoknak sem,Mert NINCS,nem is létezik.Pepe feladva reménykedését öngyilkos akar lenni,Mucsi és Sz. Rémusz először visszatartják,majd rájönnek,hogy mulatság így is lehet,Csak legyen végre valami!Az öngyilkos-jelölt viszont abban a pillanatban letesz szándékáról, ahogy a többiek beletörődtek. Ha már nem akarják feltartóztatni, akkor már kedve sincs hozzá. És akkor egyszerre elkezdik rábeszélni az öngyilkosságra, sőt kényszerítik: te nem akarod, de mi akarjuk. Végül meghallják a muzsikát,amire mindeddig annyira vártak....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://picirigo-szosszenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr11941863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása